Despre parfumurile noastre
Linia de Parfumerie REFAN
Concernul franco-bulgar Refan prin importatorul unic propune consultantilor si clientilor o linie de peste 250 de marci consacrate de parfum, aflate in topul preferintelor cunoscatorilor.
Parfumurile promovate de Refan contin componente naturale de cea mai buna calitate, spre deosebire de majoritatea parfumurilor din magazinele de lux, unde, dupa cum spuneam, parfumurile sunt integral sintetice si doar in cateva cazuri sunt doar partial sintetice. Pe ambalajele veti observa ca figureaza o sumedenie de compusi de sinteza, coloranti, stabilizatori sintetici din gama bensophenone (cu derivatele pana la 5), C-uri (echivalentul E-urilor din alimente), toate fiind substante care pot provoca diverse afectiuni, de la alergii respiratorii, greata, stari de disconfort, ameteli, caderi de tensiune si pana la probleme dermatologice severe, culminand cu cancere de piele. Este inutil sa va mai spun ca toti acesti compusi NU ofera parfumului calitate, rafinament si inalta clasa.
Cum reusim sa pastram preturile mici?
Legat de ambalajele si preturile parfumurilor de la Refan, trebuie sa cunoastem urmatoarele informatii:
Marile case de moda din lume care lanseaza pe piata parfumurile nu detin propriile fabrici, ci apeleaza la ajutorul unor fabrici mari si specializate, care pot produce la comanda, in diverse cantitati, aceste parfumuri, pentru clientii lor.
Aceste case de moda platesc producatoarilor sume mari pentru exclusivitatea asupra parfumurilor nou lansate, pe perioade cuprinse intre 2 si 5 ani. Dupa expirarea perioadei de exclusivitate, daca nu se mai lucreaza cu producatorul initial, detinatorii marcii inregistrate vand parfumurile mai departe, sub denumirea consacrata si inregistrata, iar producatorii pot vinde parfumurile respective si altor clienti, dar numai cu conditia sa nu foloseasca marca, denumirea consacrata.
Ca atare, producatorii folosesc numai ambalaje standard, de fabrica, fara numele parfumului. In fond, aceasta face ca preturile sa fie foarte mici, caci marca reprezinta 65% din pret iar ambalajul reprezinta 16%.
Daca analizam bine, clientul sau consumatorul este interesat in primul rand de continut, mai putin de ambalaj, si apoi si de pretul mic. Ca atare, ambalajele de parfumuri Refan au inscriptionate pe ele numai numele producatorului, continutul, gramajul, iar pe fundul flaconului este aplicat un sticker sau o eticheta cu numarul de cod al produsului, pentru a putea fi identificat.
Legat de pretul parfumurilor, un amanunt foarte important este si faptul ca in magazine platim foarte multi bani pentru o sticluta de parfum, insa doar 10% din pret reprezinta costul real, de fabrica, al aromei. In rest, platim multi bani pentru marca, pentru designul sticlutei si al cutiei (pe care oricum le aruncam la gunoi cand se termina parfumul), pentru publicitate, adaosul comercial al magazinului etc. Eliminand aceste cheltuieli (promovarea nu este facuta prin reclama la tv, ci prin consultanti directi, marca nu este trecuta pe ambalaj) putem aduce pe piata parfumuri de calitate la preturi foarte mici.
Parfumurile se impart in 4 clase
La ora actuala, peste 5.000 de arome folosite in parfumerie sau cosmetica faciala sau de corp, decorativa, de intretinere sau terapeutica, provin din industria petrochimica. Alege un parfum natural!
1. Clasa LUX
– Parfumuri care se produc in exemplare, ambalaje si arome unice. Se mai numesc si "galeuri", avand sticlute din cristal, cu pietre si metale pretioase. Acestea sunt foarte scumpe, un flacon de 50 ml ajungand si la cateva zeci de mii de euro. De regula, acestea sunt fabricate in serie unica foarte mica.
2. Din Clasa A
– Fac parte parfumuri pe baza de componente strict naturale, identificate atat in aroma (plante, flori, pulpe de fructe, pulpe de legume, ierburi aromate) cat si in stabilizatorul de aroma (de origine animala :castoreum, zibetta, mosc, ambra, sau de origine vegetala : radacini parfumate, mirodenii, rasini si esente lemnoase aromate).
3. Clasa B
– Aromele pe baza de componente in amestec, naturale si sintetice, dar in totalitate sintetice la stabilizatorul de aroma. Intr-o proportie covarsitoare, rafturile magazinelor de profil, fie ele de lux sau nu, sunt pline cu asemenea produse.
4. Clasa C
– Aromele compuse total sau partial din elemente sintetice. Producatorii de parfum prefera aceasta varianta deoarece costurile sunt mai mici si au la dispozitie mii de arome care provin din prelucrarea petrolului brut. Doar 6% din parfumurile din toata lumea sunt naturale, restul fiind partial sau in totalitate sintetice. Singurele tari care mai produc parfumuri naturale sunt Franta si Italia.
Atentie!
Parfumurile de la Refan nu au absolut nimic comun cu vechile uleiuri sintetice bulgaresti, grosiere si rau mirositoare, pe care le cunoastem de pe vremea bunicilor.
Refan raspunde unei mari necesitati: promoveaza atat parfumul de calitate, cat si modul profesionist de a-l alege si de a-l purta. Imbina perfect frumusetea, eleganta si rafinamentul.
Astazi, oamenii folosesc parfum pentru a-si construi propria imagine, dar de multe ori se lasa cuceriti de altii, de regula de personajele din reclame, ignorand insa un lucru elementar si esential: se potriveste acel parfum cu propria persoana?
In calitate de consultant Refan puteti oferi un sprijin profesionist clientilor, in domeniul parfumurilor, ajutandu-i sa aleaga ceea ce li se potriveste. Dar cum veti proceda?
Care ar fi parfumul potrivit?
Parfumul este ca o adevarata a doua piele, nu trebuie sa ne deranjeze, chiar nici nu trebuie sa-l percepem fizic, dar el trebuie totusi sa persiste cateva ore.
Un parfum frantuzesc de buna calitate este ca un tablou realizat in nuante fine si cu o multime de tonuri abia perceptibile. El trebuie studiat indelung si indeaproape, pentru a putea fi apreciat din toate punctele de vedere.
Pentru a putea aprecia un parfum trebuie sa tineti cont de cateva amanunte:
- o atmosfera linistita;
- lipsa altor mirosuri in preajma;
- un psihic relaxat;
- timp liber.
Din pacate, in magazinele imbibate de diverse arome, nici una dintre aceste conditii nu este respectata.
Alegerea unui parfum este un lucru important nu numai din cauza costului, ci si pentru ca el urmeaza sa ne creeze o noua imagine, o noua aura.
Exista cateva reguli importante peste care nu trebuie sa trecem, daca ajutam pe cineva sa aleaga un parfum cu adevarat potrivit si, mai ales, daca dorim sa promovam in mod profesionist parfumurile din oferta Refan.
Iata care sunt cei patru pasi importanti:
- Testarea pe piele este obligatorie.
Niciodata nu se testeaza mai mult de 4 parfumuri la o sedinta, acoperind nu mai mult de 3 cm patrati de piele. Testarea se face la incheieturile mainii, in locul unde se ia pulsul si la incheietura interioara a cotului, pe mana stanga si pe mana dreapta. Sunt locurile unde venele sunt foarte aproape de suprafata pielii si, ca atare, alcoolul se va epora mai repede decat in alte zone.
Nu se foloseste la testare capacul din plastic sau tija acestuia, ci doar fiola, prin aplicare rapida si plimbare pe o zona de maximum 3 cm patrati!
Nu este rau daca facem un tabel in doua exemplare. Ce parfum am testat si la care incheietura, numele si telefonul clientei/clientului, ora la care s-a facut testarea; - Inainte de a aplica parfumul pe piele, ne asiguram ca locul respectiv nu are alte mirosuri.
- Asteptam pana se evapora alcoolul, 10 minute, oferind astfel clientului sansa sa descopere, pe indelete, un nou parfum. Daca prima mirosire se va face mai devreme de 10 minute nu se va simti decat o aroma slaba, confuza, dar puternic alcoolizata. Nota reala a parfumului nu se va simti niciodata.
- Luam comanda dupa minimum 3 ore de la testare, pentru a verifica compatibilitatea parfumului cu pielea clientului, cu personalitatea sa, precum si persistenta.
NOTA
Piramida olfactiva
Parfumurile sunt create dupa o anumita structura (piramida olfactiva).
Ele au:
- capul – care consta din substantele cele mai volatile;
- inima – caracterul, sufletul, care contine in special miresme florale
- corpul – baza, care determina persistenta aromei.
Nota care impresioneaza
Este denumita si Capul sau Nota Initiala;
Contine arome usoare (citrice, miresme florale fine) care se simt intens circa 5 minute si dispar dupa circa 15 minute.
Nota caracteristica
Este denumita si Inima sau Nota de Mijloc;
Contine arome cu nuante mai calde, florale, care incep sa se simta dupa aproximativ 20 de minute si se mentin timp de aproape o ora.
Nota de baza
Este denumita si Corpul sau Nota Finala;
Contine arome care determina persistenta parfumului prin fixatoare de origine animala (mosc, ambra , zibetta, castoreum) sau de origine vegetala (mirodenii, ierburi aromate, rasini, esente lemnoase parfumate). Incepe sa se simta dupa aproximativ 30 de minute spre maximum 1 ora si persista indelung, minimum patru ore.
Testarea parfumurilor pe piele are ca scop gasirea unui parfum care sa se deschida pana la nota finala, cea care ofera persistenta in timp. Daca, de exemplu, un parfum persista doar 10 minute pe pielea cuiva, inseamna ca numai componentele din nota initiala sunt compatibile cu ph-ul acelei persoane, celelalte note nu ii infloresc pe piele. In consecinta, parfumul, desi este bun, nu este compatibil cu persoana respectiva.
Vom intalni adesea clienti care intreaba daca parfumul de la Refan este original si daca persista pe piele.
Trebuie sa le explicam ca persistenta depinde de compatibilitatea cu ph-ul fiecaruia. Pe un suport cu ph neutru, gen hartie, servetel, carton, parfumul va persista zile sau saptamani iar pe pielea umana, in functie de aceasta compatibilitate cu ph-ul, va persista cateva minute, cateva ore sau chiar pana a doua zi. De aceea este foarte important sa nu luam o comanda pe loc, imediat dupa ce am facut testarea si clientul a recunoscut mirosul preferat, ci sa asteptam cateva ore, timp in care ne putem convinge si de persistenta.
Notiunea de – parfum original – este relativa.
Este bine sa intrebati fiecare client ce intelege prin original, ca sa ii puteti da un raspuns multumitor.
Unii vor intelege ca original inseamna sa fie in ambalajul cunoscut din magazin, dar acest ambalaj este o bucata de carton, lucrul cel mai usor de falsificat.
Altii vor intelege prin original ceva scump, de regula cumparat din tara pa care a vizitat-o, si atunci trebuie sa le explicam ca in magazin pretul este atat de mare din cauza intermediarilor, adaos comercial, marca, publicitate, alte comisioane.
Exista si persoane care considera ca original inseamna persistent, dar un parfum, cu cat este mai prost, cu atat miroase mai tare, mai grosolan si mai mult timp, din cauza fortatorilor introdusi in stabilizatorul de aroma. Altfel spus, o multime de produse de sinteza, obtinute in laborator, in totalitate produsi toxici.
In mod exceptional veti intalni adevarati cunoscatori in ale parfumeriei, si acestia cu siguranta vor sti ca ceea ce da clasa unui parfum este piramida olfactiva, jocul notelor de deschidere.
Un parfum este, mai mult decat orice altceva, un mod de exprimare. El creioneaza si contureaza personalitatea. Creeaza o anumita atmosfera si scoate in evidenta anumite trasaturi sau, dimpotriva, accentueaza misterul fiecaruia, acel «je ne sais quoi».
Modul in care se deschide si infloreste un parfum, pe noi insine, este o extraordinara carte de vizita.
Un parfum sau mai multe?
Putem fi oamenii – unui singur parfum – asa cum erau bunicile noastre, care ramaneau fidele unei singure arome toata viata. Sau putem folosi un intreg arsenal de parfumuri asortate dispozitiei si starilor noastre, felului in care aratam sau in care ne simtim la un moment dat. Oare nu ne schimbam hainele si accesoriile in functie de momentul respectiv al zilei si de ocazie?
Astazi, exista necesitatea unor parfumuri de zi: pentru serviciu, cumparaturi, practicarea unor activitati sportive, petreceri in aer liber, de seara sau de ocazie, pentru teatru, opera, reuniuni mondene sau de familie ori alte evenimente speciale.
Regula de baza ar fi urmatoarea: dimineata si la ora pranzului se potrivesc parfumurile usoare, florale, fresh sau verzi. Dupa-amiaza, sunt mult mai indicate cele multiflorale sau fructate. In amurg si la ceasul de cocktail, se poate adopta un stil romantic si senzual. Iar seara este momentul ideal pentru marile creatii clasice sau pentru cele mai noi inventii, sexy si seducatoare, din clasa parfumurilor grele. Dar nu cumva sa le folositi unul peste altul, daca nu doriti sa mirositi ca o drogherie de la periferia orasului.
Iarna, cand aerul este uscat si rece, se recomanda parfumuri puternice si tari, iar vara parfumuri usoare, cu arome proaspete de verdeata, citrice si flori.
Atentie la micile trucuri!
Orice parfum pe care il folosim va capata amprenta noastra personala, unica si inimitabila.
Daca ne parfumam – dupa preferinte, rezonabil sau din belsug – cu aroma preferata, este firesc sa dorim sa persiste cat mai mult. Inflorirea parfumului este stimulata de caldura pielii, deci este de dorit sa fie aplicat in zonele cele mai vascularizate, in asa-numitele zone «fierbinti» ale corpului. De obicei, in zona gatului, decolteului, in zonele in care venele sunt mai aproape de suprafata pielii, cum ar fi: zona pulsului de la mana si de la gat, indoitura interna a cotului, spatiul popliteu (partea din spate a genunchiului), sau dupa ureche si la ceafa. In parul proaspat spalat si parfumat aroma persista chiar si cateva zile. Deoarece esentele aromate sunt foarte volatile, ele au tendinta de a se ridica in aer, deci, un truc extraordinar este pulverizarea parfumului in jurul taliei.
Hainele nu se parfumeaza direct, caci se pot decolora sau pata, dar, daca este vorba de imbracaminte din lana, matase, bumbac sau in, se pot parfuma discret, pe dos, la cusaturi, acolo unde o eventuala pata nu s-ar putea vedea la suprafata.
Parfumarea zonelor intime nu este interzisa, dar atentie la lenjerie. Daca nu este confectionata din bumbac 100% sau matase, mai bine renuntati. Componentele sintetice afecteaza si altereaza aromele naturale!
Nu se recomanda parfumarea hainelor de piele, caci interactioneaza puternic cu parfumurile, chiar schimbandu-le mirosul. Metalele si plasticele, de asemenea, pot modifica mirosul parfumului. Daca purtati asemenea haine sau accesorii, asigurati-va ca v-ati parfumat in afara zonelor de contact cu pielea.
Secretul succesului
Este ca dvs sa fiti primul client.
Nimeni nu va cumpara de la dvs daca nu mirositi a parfum bun sau daca folositi altceva decat ceea ce aveti de oferit.
Este absolut obligatoriu sa aveti in poseta dvs o sticluta cu parfum inceput, pe care sa o aratati ca model si din care sa puteti face o testare clientului.
De retinut!
Parfumurile naturale (Clasa A) au darul de a personaliza. Astfel, acelasi parfum folosit de 100 de persoane va da 100 de rezultate diferite ca efect. In schimb, parfumurile din clasa B sau C vor avea un singur efect: toti vom mirosi la fel !
Parfumul natural individualizeaza, creaza o stare de spirit unica, binedispune pentru toata ziua si va face sa fiti in centrul atentiei, trezind admiratie si curiozitate.
Daca veti folosi macar 2-3 luni un parfum natural, niciodata nu veti mai putea suporta, nici macar in preajma dvs, un parfum sintetic.
– Propriul parfum este obligatoriu; nu puteti promova un produs a carui calitate nu o cunoasteti. Absolut fiecare persoana cu care discutati va va pune printre primele intrebari: „Dvs cu ce va parfumati? Sunteti multumit?” Raspunsul il va citi in ochii dvs si, cu siguranta, o veti invalui cu energia dvs pozitiva si entuziasm. De asemenea, propria aroma, pe care trebuie sa o aveti la dvs, in permanenta, va ajuta sa aratati ambalajul original de fabrica.
- Fiti unul dintre prietenii cei mai buni ai clientului dvs. vorbiti macar o data pe luna la telefon, anuntati-l la timp de noutati.
- Cafeaua macinata o folosim dupa ce clientul a mirosit mai mult de 3-4 arome, pentru neutralizarea aromelor care se intrepatrund deja si se confunda.
Componentele de origine animala din stabilizatorul de aroma
Cele mai scumpe substante aromate de origine animala sunt ambra si moscul.
- Moscul – este un lichid rosu, cu un miros de descompunere; provine din glandele sexuale ale cerbului mascul, originar din Tibet. Un kilogram de mosc absolut (extract) costa 750.000 euro, este de trei ori mai scump decat un kilogram de aur.
- Ambra cenusie – se formeaza in intestinul gros al casalotului, este eliminata si pluteste ca o masa cenusie pe mare; se gaseste in special in zona Irlandei si se colecteaza foarte greu, motiv pentru care este si foarte scumpa.
- Castoreum – substanta este secretata de glandele sexuale ale masculului de castor
- Zibeta (sau Cibetta) – substanta este secretata de glandele sexuale al pisicii africane, numita si Zibeta sau Cibetta
- Persistenta aromei este calculata si demonstrata intre 4-8 ore, iar pe anumite persoane, dupa modul de interactionare cu ph-ul, putand dura pana la 10-12 ore
Despre concentratia alcoolului in parfum
In parfumerie nu se foloseste alcool cu concentratia de 100 grade, deoarece fiind foarte puternic produce leziuni ale pielii. Se foloseste alcool cu concentratia de 55-85%, in functie si de concentratia substantei aromate.
La parfum extract se foloseste in general un alcool mai concentrat, mai tare. Aceasta concentratie a alcoolului inseamna ca este vorba de o solutie de alcool in apa, de exemplu alcool 85% inseamna 85 parti alcool, 15 parti apa.
Sunt complet eronate informatiile furnizate de vanzatoarele din magazinele de specialitate, care, vazand concentratia de alcool de pe spatele ambalajului, a carei inscriptionare este obligatorie, sustin ca aceasta ar fi concentratia de substanta aromata!
Ca atare, concentratia pe care o puteti gasi pe spatele sticlutelor de parfum natural nu inseamna ca 85% este alcool si 15% parfum. Parfumul are 24% (26%) concentratie, adica 24% substanta aromata (sau 26%), apa de parfum 15 pana la max. 18% concentratie, apa de toaleta 10-12%, iar restul este alcool de 85 grade (85 parti alcool si 15 parti apa). La fel si in cazul apei de parfum din oferta Refan, unde concentratia este de 15%.
La ora actuala, doar o singura fabrica din lume poate produce parfum extract cu o concentratie a substantei aromate de 24% sau 26% (maxim posibil). Este vorba de Tehnicoflor, din cadrul concernului francez Piver.
Concentratia substantei aromate nu se trece pe sticluta de parfum; acest lucru nu il veti intalni nici in magazin.